10 saker du inte visste att du behövde på en festival

En del prylar att ta med sig på festivalen är ju saker som är uppenbara för många. Grejen är att den rutinerade festivalbesökaren har ofta en längre lista med prylar att packa med än nybörjaren. Vi ska hjälpa dig på traven genom att ta upp 10 saker du inte visste du bör ta med.

Bestick

Det är sjukt bra att ha med bestick om det är så att du har med egen mat. Det är lättare då att äta den, eller bre mackan eller så. Satsa på bra träbestick och bojkotta plasten!

Pappersnäsdukar

Du är inte ensam om att behöva använda toaletterna. Många gånger är pappret på just den toa du kom in på slut! Har du då med dig pappersnäsdukarna i fickan eller ryggsäcken så är du alltid redo!

Silvertejp

Silvertejp fixar allt! Ditt tält, din mössa, dina skor. Allt som kan rivas sönder eller plötsligt läcka in (eller ut) vatten blir mirakulöst ordnat.

Våtservetter

Nästan lika användbart som silvertejp. Våtservetter går att ha till en massa bra saker. Du kan göra rent dig själv, torka av din ryggsäck, din sovsäck och så vidare.

En flaska

På nästan alla festivaler finns vattenstationer. Här kan du få gratis vatten. På heta sommarfestivaler när du mestadels dricker alkoholhaltigt är det viktigt att blanda ut det med lite vatten. Tar du med dig din egen flaska så är det gratis!

Massor av rena strumpor

Strumpor är så mycket bättre om de är torra och rena. Så ta med rätt många så att du alltid kan byta dem. Det är inte så att det kan vara bara regn, utan nån spiller på dig, eller så kliver du i något kletigt. Då kan det vara skönt att få på nya strumpor!

Filt

Använd den för att: Hålla dig varm och svepa runt dig själv på kvällen. Sitt på den vart än du går under dagen. Lägg den på madrassen som extra isolering. Filtar är bra. Så bra.

Fulskorna

Även om du vill vara snygg som bara den på festivalen så använd inte dina bästa skor. De kan bli leriga, trasiga, stulna….bättre satsa på fula gamla sneakers som går slänga efteråt.

Kylväska

I denna kan du kyla din dryck och din mat du har med dig, så slipper du äta och dricka varmt.

Bandage/Plåster

Visst kommer att finnas första hjälpen på plats. Men om du bara får en liten skråma från en gren, eller när du öppnar burkmaten, eller skär dig på ett papper eller på vad-tusan-som-helst. Då är det bra att ha något nära till hands. Du behöver inte vandra över hela festivalområdet för ett plåster. Så vaska av din lilla skråma och sätt på dig plåstret.

Och även om du säkert redan tänkt på det, här fem extraprylar att ta med dig:

  • Handsprit
  • Solskyddsfaktor
  • Mat som håller (burkmat)
  • Power bank
  • Tandkräm

Fem saker du INTE bör ta med

Dina favoritskor, för de kommer inte vara snygga efter ett par dagar på festival.

Strykjärn/rakapparater/elektrisk tandborste, eftersom det finns få kontakter att stoppa dem i.

Överflödiga kort i plånboken, ta bara kreditkort och leg.

Ditt täcke, för du vill inte att ditt fluffiga fina täcke blir förstört.

Värdesaker. Klockor, smycken, dyra solglasögon, finväskan, läckra hörlurar eller schyssta högtalare. Lämna det hemma. Så sjukt trist om och när du blir av med dem. Mobilen kan du ha med dig, för att kolla in nya casinon här, eller för att ha koll på var dina vänner är eller för att ringa hem. Se bara till att du alltid har på dig din telefon.

26 Aug 2021