Bli festivalsmart: 10 saker att packa, 10 att lämna hemma

Att åka på festival kräver en del planering, kring det du ska ha med dig och vad du bör skippa att ta med dig. Sen beror en del på om du ska tälta, bo i husvagn eller hyr stuga så klart.

Här är en bra lista på 10 saker som är bra att ha med, och 10 saker du kan lämna hemma.

10 saker att packa

Det du bör packa med dig är sovsäck, särskilt om du sover i tält. Bra liggunderlag är med att rekommendera. Sedan är det bra om du ser till att få med dig solskyddsfaktor. Onödigt att bränna dig i solen. En filt är bra att ha med också då den kan användas till många olika saker. Den fungerar som solskydd, som säng, som extra tröja och som täcke. Se även till att packa med våtservetter och toalettpapper. Fler bra saker är presenning till tältet samt tofflor, perfekt om du får blöta skor. Packa även med hörselskydd, portabel laddare samt soppåsar och återförslutningsbara plastpåsar.

10 saker du inte behöver packa

Du behöver inte ta med snacks och mat, det brukar finnas ett överflöd av detta att köpa på festivalen. Packa inte ner glas, om du ska ha med alkohol, ta hellre plast eller burkar. Ta inte heller med obekväma eller stötande kläder. Skippa också att ta med din dyra kamera eller andra värdesaker. Paraplyet kan du lämna hemma med, ta regnrocken istället.

Sen skippa att ha en resplan, planera inte för mycket, ta det som det kommer!

18 Sep 2020