Gör imponerande festivalcocktails

När man är på festival, så kanske man inte har med sig allt som krävs för att blanda de där cocktails man brukar göra hemma, eller…? Grejen är att man kan ta vad man har, så att säga. Även om många dricker den ölen som är ljummen, så är det kul att kunna spexa till det lite. Ta bara med vodka och låt sedan fantasin flöda. För hjälp med att få till det så delar vi med oss av några smarta drinkar, blandade på annorlunda sätt. Det med ingredienser som oftast går att hitta på de allra flesta festivaler.

White Russian

Originalversionen består av vodka, Kahlúa och grädde. Då du har med vodka så är det bara Kahlúa och grädde som fattas. Du kan då använda dig av kallt snabbkaffe samt fråga i kaffevagnen efter att få ta några tetramjölk som du kan blanda ner. Rör ihop alla ingredienser med en rad Marabou.

Harvey Wallbanger

En harvey wallbanger är som en screwdriver (vodka och apelsinjuice) fast med en extra skvätt Galliano. En bra festivalversion är att hälla upp vodka och blanda med en Capri-Sun. Släng ner lite djungelvrål eller valfritt lakritsgodis för att efterlikna Gallianos anissmak. Vill du ha den kall, kör ner en isglass.

Strawberry Daiquiri

En daiquiri görs vanligtvis på rom, jordgubbar, limejuice och socker, men det duger med vodka, klämmisar som egentligen är till för bebisar och innehåller en fruktgegga samt lite sprite och en isglass med jordgubbssmak.

27 Nov 2020