Festivaltips

Oavsett vilken festival det är du ska gå på, så finns det en del ovärderliga tips att lyssna på. En del av dem tänkte jag ge dig här och nu! Ofta består en festival av x antal dagar, med x antal band. Det gäller för dig att prioritera. Ibland kommer band att spela samtidigt, på olika scener.  Då gäller det att välja den du verkligen vill se. 

Ett annat tips är att våga gå själv på en spelning, om det är något du verkligen vill se, men ingen vill haka på. Vore ju trist att missa något du gillar bara för att dina vänner är trista, eller hur? Det är inte alls farligt att gå själv, även om det kan kännas läskigt, eller tråkigt. Men, det kommer stå en hel hög härliga människor framför scenen, som precis som du vill se just den spelningen, så, du är ju egentligen inte själv!

Sen, om du inte har något du vill se, eller så, för stunden, men vännen din ska se nåt du inte sett, haka på! Vem vet, du kanske upptäcker något nytt!

Gör en plan - men ta det som det kommer

Ofta kommer spelprogram med mera ett bra tag innan festivalen. Det är inte fel att hemma göra upp en plan för vilka band du helst vill se och kolla av var eller vilken scen de ska spela på. Dock är det bra att vara medveten om att du med all säkerhet kommer att kasta en del av dessa planer, på grund av att annat kommer i vägen, men det är ju en del av tjusningen av att vara på festival, eller hur?

Missa inte heller att hänga på campingen, med vännerna, eller nya vänner som bor intill. Men, var inte för på med spriten! Även om det så klart trevligt att ta ett par öl, drick dig inte redlös. Du har ju ändå betalat rätt mycket pengar för din biljett för att se ett visst antal band. Då vore det synd att missa dem, bara för att du somnat av i tältet, eller att du blir så berusad att du inte minns spelningen.

För att få ut max av din festival, se till att ta ledigt. Ofta avslutas festivalen på en söndag och det är inte så kul att gå upp och jobba på måndag morgon, jag vet, jag talar av egen erfarenhet. Så ta måndagen efter ledigt, om du kan. 

Sen, se till att vara mot andra så som du vill att andra ska vara mot dig. Var trevlig, tänk på hur du utrycker dig, och agera inte som ett svin. Alla ska ha kul på festival, inte bara du!

Hoppas att dessa tips kan ge dig en bra festivalsommar!

 

25 Oct 2020